Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@14:53:59 GMT

اعمال و آداب شب‌های قدر

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۵۸۲۹

اعمال و آداب شب‌های قدر

مسئله اصلیِ شب قدر، توجه به محضریت خداوند، پیامبر صلی الله علیه و آله و اهل‌بیت مطهر ایشان علیهم السّلام و عرض حاجات به پیشگاه آنهاست.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایران اکونومیست، شب قدر از پرفضیلت‌ترین شب‌های سال است؛ شبی که به‌عنوان قله ماه مبارک رمضان و نزول قرآن شناخته می‌شود و خداوند  آن را در یکی از شب‌های این ماه مخفی نگه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شب‌های نوزدهم، بیست‌ویکم و بیست‌وهفتم از جمله شب‌هایی است که طبق روایات، گمان بر شب قدر در آنها وجود دارد. این شب مبارک به‌قدری اهمیت دارد که خداوند یک سوره یعنی سوره قدر را به آن اختصاص داده و یا در آیاتی دیگر از قرآن، درباره آن سخن به‌میان آورده است،‌ از جمله آیات اولیه سوره دخان که به‌عنوان شب مبارک یاد کرده است: «إِنَّا أَنْزَلْناهُ فی‏ لَیْلَةٍ مُبارَكَةٍ إِنَّا كُنَّا مُنْذِرین‏.»

اما مسئله اصلیِ این شب گرامی، توجه به محضریت خداوند، پیامبر صلی الله علیه و آله و اهل‌بیت مطهر ایشان علیهم السّلام و عرض حاجات به پیشگاه آنهاست؛ دیگر اینکه طبق روایات، بناست تمام مقدرات یک‌ساله انسان در این موقعیت رقم بخورد، از این جهت هر آدابی که انسان را متوجه این محضریت کند، پسندیده‌تر است؛ حال این عمل می‌تواند خواندن قرآن باشد و یا توسل و توجه به درگاه اهل‌بیت وحی و یا اشک بر مصائب امام حسین علیه السلام که سبب صفای دل می‌شود؛ از این جهت زیارت بارگاه امام حسین علیه السلام و یا خواندن زیارت آن حضرت از آداب این شب است، در این بین غسل کردن هم نافع است، چرا که سبب تطهیر جسم و روح انسان‌ می‌شود. گفته‌اند بهتر است مقارن غروب آفتاب غسل کند و نماز عشا با غسل خوانده شود. از دیگر آدابی که برای شب قدر وارد شده است، احیای این شب است.

هم‌زمانی این ایام با شب ضربت خوردن مولا حضرت امیر مؤمنان علیه السلام و شب شهادت آن حضرت بهانه‌ای است برای واسطه قرار دادن ایشان به درگاه خداوند متعال؛ از این جهت لعن و نفرین بر قاتل امیر مؤمنان از دیگر راهکارهای جلب محبت‌های خدا می‌تواند باشد و ذکر «اللّهمَّ العَن قَتلَة اَمیرَالمُومِنین» برای شب نوزدهم نیز وارد شده است.

میرزا جواد آقا ملکی تبریزی درباره شب قدر می‌گوید «از امور مهم در ماه رمضان شب قدر است، شبى که از هزار ماه بهتر است. روایاتى داریم مبنى بر این‌که از هزار ماه جهاد بهتر و از سلطنت هزار ماه بهتر و عبادت آن بهتر از عبادت هزار ماه است و خلاصه، شب شریفى است که روزى بندگان، اجل‌هاى آنان و سایر امور مردم از خوب و بد در آن مقدّر مى‌شود، شبى که قرآن در آن نازل شد، شبى که به‌نص قرآن مبارک است. در روایات اهل‌بیت آمده است: ملائک در شب قدر فرود می‌آیند و در زمین پخش مى‌شوند، بر مجالس مؤمنین می‌گذرند و بر آنان سلام مى‌کنند و براى دعاهاى آنها «آمین» مى‌گویند، تا آنگاه که سپیده‌دم طلوع کند. و در این شب، دعاى کسى رد نمى‌شود مگر دعاى عاق والدین، قطع‌کننده رحم نزدیک، کسى که شراب بنوشد و کسى که دشمنى مؤمنى در دلش باشد. سزاوار است کسى که دین و نص روشن قرآن و روایات پیامبر صلّى اللّه علیه و آله و سلّم و آل معصوم او علیهم السلام را قبول دارد، تمام سعى خود را جهت آمادگى براى اعمال این شب به‌کار گیرد. از کارهایى که در طول سال مى‌تواند انجام دهد، دعا جهت توفیق در این شب است و این‌که بتواند در این شب، محبوب‌ترین و پسندیده‌ترین کارها نزد خدا را انجام دهد و خداوند این شب را براى او بهتر از هزار ماه قرار داده است و اعمال این شب را به این شکل از او قبول می‌کند و آن را با بالاترین درجات براى او ثبت می‌کند و تا روز دیدار او آن را بپروراند.»

+

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: هزار ماه اهل بیت شب قدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۵۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه اضطراب را درمان کنیم؟

سؤال پرسیدند که برای رفع اضطراب و استرس هایی که بدون منشأ خاصی به انسان وارد می‌شود و از طریق پزشکی هم حل نشده چه کار باید کرد؟

قرآن می‌فرماید: «الَّذِینَ آمَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِکْرِ اللّهِ أَلاَ بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»، همین.

به قول حضرت امیرالمومنین (ع)، دنیا تجارت خانه‌ای بیش نیست.
تمام انسان این باشد هرچه که عقل و شرع برای او تعیین کرده‌اند، جدی بگیرد و در این صورت، مواردی که برای او مایه اضطراب و هم‌ّوغم ّ آینده باشد، از این موارد خیالش آسوده است.

مگر یکی از اسامی خدا، ارحم الراحمین نیست؟ رحمت دیگران اگر باشد محدود است و محدود نسبت به نامحدود هیچ است؛ خدا را فراموش نکنیم.
همه عواملی که باعث اضطراب می‌شوند، چیز محدودی هستند.

خداوند متعال فرموده است: بشر شعورت کجا رفته است؟ مگر می‌شود خدا کفایت کار بنده خودش را به عهده نگیرد.
«إِنْ یَنْصُرْکُمُ اللهُ فَلا غالِبَ لَکُمْ وَ إِنْ یَخْذُلْکُم فَمَنْ ذَا الَّذی یَنْصُرُکُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَ عَلَی اللهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ».

خیال و اضطراب به این خاطر است که انسان غفلت می‌کند و دچار وسوسه شیطان می شود.

اگر بخواهیم، باید استغفار در سحر را جزو برنامه زندگی خود قرار دهیم که این قلب باید موانعش رفع شود.
قلب را خدا ساخته برای اینکه خودش در آنجا استقرار پیدا کند.
«اَلْقَلْبُ حَرَمُ اَللَّهِ فَلاَ تُسْکِنْ حَرَمَ اَللَّهِ غَیْرَ اَللَّهِ».

زنگارهای حاصل از غفلت های گذشته، جز با "استغفار" و "صلوات بر پیغمبر اکرم (ص)" پاک نمی‌شوند؛ اگر پاک کنیم، خداوند متعال ساکن و مستقر میشود.
برای اینکه مشکلمان حل شود، باید اول نگاه کنیم که خودمان در ارتباط با خدا چه گیری داریم؟

دیگر خبرها

  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • تکرار گناه فرصت‌ تعالی را از انسان می‌گیرد
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد
  • یادداشت| امام صادق(ع) و نگاه ویژه به شهر مقدس قم
  • اقدامات بی بدیل امام صادق علیه السلام در حفظ و صیانت از روایات
  • چگونه می‌توان راه و روش امام صادق (ع) را الگو قرار داد؟
  • رژیم صهیونیستی در حال بررسی اعمال تحریم علیه ترکیه
  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است